zelf wenkbrauwen verven

Ben jij het inplannen van wenkbrauwafspraken ook weleens zat? Zou je het eens lekker vanuit huis willen doen, maar weet je niet hoe het precies werkt? Dan zit je je hier goed. Ik doe het alweer een jaartje zelf. Zelf wenkbrauwen verven is super makkelijk, je bespaart een hoop geld én het resultaat is voor mij persoonlijk hetzelfde. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen!

1. Kies de juiste kleur

Ga voor een wenkbrauwverfkit die past bij je natuurlijke haarkleur. Als je twijfelt, kies dan liever een tint lichter om een te donkere look te vermijden. Ik vind het zelf persoonlijk mooi om voor een bruine tint in plaats van zwarte tint te kiezen.

2. Bereid je wenkbrauwen voor

Reinig je wenkbrauwen grondig om overtollige oliën te verwijderen. Gebruik een wenkbrauwborsteltje om de haartjes in vorm te kammen. Zorg er eventueel voor dat je wenkbrauwen geëpileerd zijn als je houdt van een strak effect.

3. Gebruik een crème

Breng een dun laagje vaseline of andere crème rond je wenkbrauwen aan om te voorkomen dat de verf op je huid terechtkomt. Doe dit liever iets te dik dan te dun, ik spreek uit ervaring 😉

4. Nauwkeurig aanbrengen

Gebruik een wenkbrauwkwastje om de verf gelijkmatig op je wenkbrauwhaartjes aan te brengen. Werk van binnen naar buiten voor een natuurlijke look. Vergeet de aanzet niet, ik vind zelf dat daar de kleur namelijk weer het snelste wegtrekt.

5. Wees geduldig

Laat de verf de aanbevolen tijd intrekken. Dit zorgt ervoor dat de kleur gelijkmatig wordt opgenomen en lang blijft zitten.

6. Verwijder de verf voorzichtig

Gebruik een vochtig wattenschijfje om de verf voorzichtig van je wenkbrauwen af te halen. Zorg ervoor dat je alle resten goed verwijdert, maar wrijf nog niet te hard.

7. Hydrateer en verzorg

Breng na het verven een beetje kokosolie of wenkbrauwolie aan om je wenkbrauwen te hydrateren en te verzorgen. Dit helpt de haartjes gezond te houden en zo blijft de kleur weer lekker lang zitten!

Met deze eenvoudige stappen en een beetje geduld kun je zelf wenkbrauwen verven en genieten van mooie wenkbrauwen zonder dat dit veel tijd of geld kost. Ik gebruik zelf een setje van Swiss o Par, waar ik het hele jaar mee kan doen.

Hier lees je meer beautytips.