bokkenpootjes

Wie kent ze niet: de heerlijke schuimige koekjes met een zacht laagje room ertussen én niet te vergeten de afgewerkte chocolodepootjes. Dan heb ik het over bokkenpootjes, en onlangs kwam ik een recept op Rutgerbakt.nl tegen om ze zelf te maken. Ik heb sommige dingen iets anders gedaan, maar de credits gaan zeker naar Rutger zijn recept. De moeite waard om eens te proberen, want zelfgemaakte bokkenpootjes zijn heerlijk!

Bokkenpootjes ingrediënten

Ik ben niet zo’n keukenprinses (en breng mijn tijd liever door op TikTok), dus ik had wel even tijd nodig om dit tot een succes te maken. Stap 1 is om alle ingrediënten klaar te leggen, dit is wat ik heb gebruikt:

  • 5 eiwitten
  • 170 gram suiker
  • 140 gram amandelmeel
  • 100 gr poedersuiker
  • 35 gram bloem
  • Snufje zout
  • Amandelschaafsel ter decoratie
  • 150 gram boter
  • 125 gram banketroom (zelfgemaakt)
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • Chocoladeglazuur
bokkenpootjes

Bokkenpootjes bereiding

Koekjes

Je begint met het maken van de koekjes zelf. Klop eerst de eiwitten op met het snufje zout. Gaandeweg voeg je de suiker langzaam toe, totdat je mengsel stijf is. Dan meng je een in een andere kom de amandelmeel, de bloem en (60 gram) poedersuiker. Voeg beide mengsels samen en roer dit met een spatel tot een luchtig geheel. Doe het mengsel in een spuitzak en maak ongeveer 60 streepjes mengsel op een bakplaat. Denk hierbij aan een lengte van 5 cm. Als je dit hebt gedaan, strooi je er amandelschaafsel ter decoratie overheen. De koekjes kunnen de oven in voor ongeveer een kwartiertje, op 180 graden.

Vulling

Tijd voor de vulling! Pak je banketroom en voeg hier de boter en de rest van de poedersuiker aan toe. Maak hier een glad mengsel van en voeg amandellikeur toe naar smaak. Bestrijk de helft van de streepjes koek met het mengsel (dit kan opnieuw met een spuitzak) en druk de andere helft van de koekjes er zacht op. Zet ze dan even in de koelkast.

Afwerking

Tot slot gebruikte ik een kant-en-klaar pakje met chocoladeglazuur wat ik even warm heb gemaakt in een pannetje. Daarna dip je de bokkenpootjes er aan de uiteinden in en dan laat je dit even afkoelen en hard worden op een dienblad. En tada! Je hebt je eigen bokkenpootjes gemaakt!

bokkenpootjes

Nu weet ik het zeker: van zelfgemaakte bokkenpootjes kan je niet afblijven! Heb jij ze weleens geprobeerd, of heb je een ander recept wat ik eens zou moeten proberen? Laat het zeker weten in de reacties, ik ben benieuwd!