make-up merken

Als het op make-up aankomt, zijn er ontelbare opties beschikbaar. Variërend van goedkope tot dure merken, potjes, tubes en andere ontelbare vormen. Ik weet nog goed dat ik mijn eerste mascara kocht en toen al niet kon kiezen tussen alleen al alle merken, laat staan alle verschillende varianten aan borsteltjes, kleuren en types. Nog altijd sta ik te dubben in het schap, maar nu zijn we zo’n 10 jaar – en heel wat mascara’s – verder en ben ik wel overgestapt naar duurdere make-up (en skincare overigens). Ik vertel je waarom en deel mijn favoriete producten!

1. Betere kwaliteit

Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de lagere prijzen te gaan, is het vaak verstandiger om te investeren in duurdere en kwalitatief hoogwaardige make-upmerken. De formules zijn vaak zorgvuldig samengesteld en getest, waardoor ze soepel aanbrengen en lang blijven zitten. Het gebruik van goede ingrediënten vertaalt zich bij mij ook in betere pigmentatie en minder irritatie, waar mijn huid heel blij van wordt. Ik gebruik bijvoorbeeld daarom erg graag de foundations van Dior.

2. Minder productgebruik

Omdat duurdere make-upproducten dus vaak beter gepigmenteerd zijn, heb je hierdoor minder product nodig voor het gewenste resultaat. Een enkele veeg van een blush of bronzer, zoals die van Mac, kan meer kleur afgeven dan meerdere lagen van een goedkopere variant. Dit betekent dat je langer met je make-up kunt doen, waardoor je uiteindelijk geld bespaart. Daarom zie ik duurdere make-up echt als een investering en sta ik niet elke week opnieuw in de Kruidvat.

3. Verzorgend

Veel duurdere make-up merken verwerken huidverzorgingsingrediënten in hun producten. Denk aan foundations die vitamines en hydratatie bevatten, of lippenstiften met verzachtende oliën. Hierdoor merk ik dat ik minder aan skincare hoef te doen, en dit bespaart me dan ook nog eens tijd. De make-up voelt hiermee ook direct verzorgend aan. Ik kan niet meer zonder mijn Dior Lip glow Oil. Wát een parel.

4. Innovatief

Duurdere merken zijn vaak leiders in de industrie als het gaat om innovatie en trends. Ze investeren in onderzoek en ontwikkeling om producten te maken die inspelen op de nieuwste beautybehoeften. Ook zijn ze vaak een stapje verder op het gebied van dierproefvrije make-up en een betere bijdrage aan de wereld.

Hoewel keuze voor duurdere make-up merken soms echt wel even slikken is bij het afrekenen, bieden ze uiteindelijk waar voor je geld. Ik heb het dan ook niet in één keer omgegooid, maar ben product voor product eens gaan testen. Probeer het ook eens uit en ervaar het zelf! 🙂

Lees meer over mijn favoriete producten: