Autobus

In deel 1 lees je over mijn vakantie naar Cannes afgelopen zomer. Zoals beloofd hierbij deel 2!

Zonvakantie Cannes

In deel 1 vertelde ik al iets over de bezienswaardigheden. Ik vond Cannes zelf een perfecte vakantiebestemming voor een weekje, al had ik best nog wat langer willen blijven 😉

gebouw
Vlakbij het filmfestival

Het is een echte zonvakantie, niet zozeer avontuurlijk. Al maakten wij genoeg mee. Op de terugweg bijvoorbeeld, vlogen we terug vanuit de luchthaven in Nice. In Nice verdwaalden we heel erg, stapten in de verkeerde tram en werden vervolgens uit de tram gezet door de Franse politie. We hadden wel kaartjes gekocht, maar waren vergeten in te checken…

Boog in cannes
Poort Cannes

Verder hebben we echt genoten van de cocktails, het heerlijke weer en het eten! Ze zijn in Cannes niet vies van sterke cocktails. Wij vonden ze heel lekker, maar ook echt wel wat sterker dan in Nederland.

Heerlijke cocktails
Heerlijke cocktails op het strand

Je hebt wel wat conditie nodig. Je bent continu hellingen aan het oplopen en aflopen. Dit levert prachtig uitzicht op, maar ook wel het benodigde uitpuffen als je bovenaan bent gekomen. Even heel wat anders dan ons platte kikkerlandje!

Uitzicht

In Nice hebben we het Cathédrale Saint-Nicolas nog bezocht. Daar kon je ook doorheen lopen, dat was erg leuk om te bezichtigen.

Cathédrale Saint-Nicolas

Gezien we niet zoveel tijd hadden in Nice door onze verdwaling, moesten we al snel door met onze zoektocht naar het vliegveld. Daar hadden we helaas ook nog eens mega vertraging.

Langs de haven
Jachten langs de kust

Uiteindelijk duurde onze terugweg net zolang als onze heenweg met de trein 🙂 Al was het uitzicht vanuit het vliegtuig heel tof om te zien!

vanuit het vliegtuig in nice
Terugvlucht vanuit Nice

Ben jij weleens op Cannes vakantie geweest? Wat mij betreft zeker een aanrader!