Haven cannes

Dit keer weer eens een reisblog! Afgelopen augustus ben ik met een vriendin op vakantie naar Cannes geweest. Een hele leuke ervaring, die ik graag met je deel in een tweedelig blog!

Trein naar Cannes

Gezien de berichten rondom de chaos op Schiphol, durfden wij het niet aan om uren op het vliegveld te gaan wachten. Daarom hebben we ervoor gekozen om met de trein naar Cannes te gaan! We hebben onze tickets al vroeg bij NS International geboekt. We stapten in de Thalys in Schiphol op, die naar Parijs reed.

met de trein naar cannes
Trein naar Cannes

Na een korte tussenstop in Parijs stapten we over op de TGV richting Nice. Net voor Nice kan je dan uitstappen bij station Cannes. Een hele toffe ervaring om dit met de trein te doen! Onderweg kan je genieten van prachtig uitzicht. Je hoeft geen uren te wachten op het vliegveld en wij hadden gelukkig ook geen last van vertragingen of iets dergelijks.

Cannes bezienswaardigheden

Wij zijn een midweekje in Cannes geweest. Dan heb je het meeste ook wel gezien. Cannes ligt aan de kust en beschikt over een chique boulevard. We keken onze ogen uit: vakantievilla’s, dure auto’s en chique jachten. Wij verbleven in het oude stadscentrum, wat ik je ook echt kan aanraden. Je zit op loopafstand van het strand, winkels en een gezellige markthal.

haven van cannes
Uitzicht op de haven

De smalle straatjes, romantische eetplekjes en Franse winkeltjes geven je direct een vakantiegevoel. Ook het prachtige weer, de heerlijke zee en de palmbomen dragen daar zeker aan bij 🙂

street art
Street art

Het bezoeken van het oude stadscentrum, waar wij dus al verbleven, is dus al een bezienswaardigheid op zichzelf.

franse patisserie
Bij een Franse Patisserie

Verder staat Cannes bekend om het filmfestival, bij dat gebouw zijn wij uiteraard ook geweest. Gezien de enorme drukte op dat moment, zijn wij verder niet naar binnen geweest.

filmfestival
Palais des Festivals

Verder hadden wij het geluk dat de bevrijding werd gevierd op woensdag 24 augustus. De hele dag waren er optochten, hing er een vrolijke sfeer en de dag sloot af met een mega vuurwerkshow en optredens met bandjes. Dat was een superleuke ervaring!

vuurwerkshow cannes
Vuurwerkshow

Ondanks dat Cannes niet supergroot is, zijn we behoorlijk vaak verdwaald. Iets met richtingsgevoel 😉 Zo zijn we ook eens op zoek geweest naar een park maar bleek dit alleen toegankelijk voor mensen die verbleven in het bijliggend hotel.

park in cannes
Parken & straatjes

Daarnaast kan je met een overtocht naar Île Sainte-Marguerite, of naar Saint-Tropez. Wij hadden helaas de pech dat dit niet meer kon op de dag dat we dit wilden doen. Check dit dus ruim van tevoren 🙂

Koffiedrinken op de markt!

Lees verder in Vakantie Cannes deel 2!