Thumbnail Skincare producten

Zodra je een beetje research doet op het gebied van skincare wordt je al snel overspoeld met tientallen producten die je volgens menig blogger elke dag moet gebruiken om een perfecte “glowy” huid te hebben. Vaak zijn de producten enkel te koop in exclusieve webshops (in het buitenland) en zijn ze ook nog eens behoorlijk prijzig.

Ik ben zelf een tijdje geleden op zoek gegaan naar betaalbare skincare producten die hun werk goed doen én die je over het algemeen gewoon kunt kopen bij een standaard drogist of makkelijk op bol.com kunt bestellen. In dit blog deel ik mijn favoriete skincare producten graag met jou:

Biodermal Facewash

De Biodermal Facewash: mijn ultieme ontdekking op het gebied van skincare. Na een paar jaar facewash producten van zowel Kruidvat, Etos als L’Oreal gebruikt te hebben, ben ik nu groot fan van de Biodermal Facewash. Deze facewash maakt je gezicht goed schoon en ruikt lekker. In tegenstelling tot de eerdere facewashs die ik heb gebruikt, voelt mijn gezicht na gebruik heel zacht aan.

Deze facewash is zeepvrij, wat ik heel belangrijk vind. Dit effect zie je namelijk terug nadat je de facewash een tijdje gebruikt: mijn huid is er van opgeknapt en het jeukerige en soms trekkerige gevoel wat ik vaak had is sinds ik dit product gebruik helemaal verdwenen. Ik gebruik dit product dagelijks en omdat je er maar een klein beetje van nodig hebt doe je er lekker lang mee!

Biodermal Glow Serum

Verder ben ik naar aanleiding van de facewash het merk Biodermal steeds vaker gaan proberen. Ik ben ook zeker te spreken over het glow serum. Dit is het enige serum wat ik tot nu toe van Biodermal heb geprobeerd. Gezien het goed werkt heb ik nog nooit een switch willen maken 🙂

Ik weet dat hyaluronzuur goed voor mijn huid werkt, en dat zit in dit serum verwerkt. Ik gebruik dit minimaal één keer per dag onder mijn dag-of nachtcreme. Sinds ik het gebruik is mijn gezicht niet meer zo droog en mooi glowy. Het serum heeft daarnaast een prettige geur. Het is wel prijzig, maar voor mij echt de moeite waard.

Biodermal Zonnebrand voor gezicht

Dit lijkt een grote promotie voor Biodermal, maar ik beloof dat dit het laatste product is in dit blog 😉 Ik vind dit ook een heel fijn en goed merk. Op zonnige dagen gebruik ik de Biodermal zonnebrand voor het gezicht. Zelf gebruik ik factor 30 en krijg ik van deze zonnebrand geen vettig gevoel of puistjes na het gebruik. Dit heb ik wel na normale zonnebrand. Ook dit ruikt heerlijk!

Let wel op: smeer niet te dicht bij je ogen. Dit zorgt bij mij voor irritatie.

Garnier Micellair Water

Een tweede manier om je gezicht goed te reinigen naast de eerdere genoemde facewash, is het gebruik van micellair water. Ik gebruik Garnier Micellair Water om mijn gezichtsmake-up en oogmake-up in een handomdraai te verwijderen. Deze is perfect geschikt voor de wat vettere huid.

Zeker na het gebruik van de Biodermal Facewash zorgt Garnier Micellair Water dat alle laatste restjes vuil van je gezicht verwijderd zijn en zorgt dit product voor een extra hydratatieboost. Ook dit product bevat geen parfum en alcohol waardoor je huid niet uitdroogt. Extra fijn is dat je niet hoeft te wrijven, maar met wattenschijfjes licht dept om het product zijn werk te laten doen. Ook gebruik ik deze vaak, als mijn huid wat gevoeliger en droger is:

Scrub Rituals

Eens in de week maak ik graag gebruik van een scrub die ik bij de Rituals heb ontdekt. Waar ik eerst scrubs gebruikte die behoorlijk agressief op mijn huid reageerden, is deze scrub veel zachter omdat er kleinere korreltjes in zitten. Steeds als ik het gebruik blijf ik verbaasd over hoe zacht en glad mijn gezicht na gebruik aanvoelt, in plaats van een rode en trekkerige huid die ik bij andere scrubs altijd kreeg. Een echte parel dus – die ik zeker weten blijf gebruiken!

Rituals scrub

L’Oréal Dagcrème en Nachtcrème

Dan is het tijd voor crèmes. Ook bij dit product was het even zoeken welke dagcrème en nachtcrème bij mijn huid past. De dag- en nachtcrèmes van L’Oréal Paris gebruik ik iedere dag en zijn dan ook echte aanraders.

Ze plakken niet, trekken snel in, hebben een heerlijke geur en zorgen voor perfecte hydratatie gedurende de dag en nacht. Deze crèmes horen binnen de Triple Active serie van L’Oréal Paris en zijn geschikt voor de jonge huid. Bijkomend voordeel is dat er ook een SPF inzit die je gezicht goed beschermt tegen het zonlicht. Ik gebruikte eerder altijd Kruidvatcrèmes maar ik vind deze producten een stuk beter. Ze zijn ook nog eens vaak in de aanbieding!

Garnier Maskers

Ik sluit af met mijn favoriete Garnier Maskers die ik laatst heb ontdekt. Ik gebruikte eerder vaak maskers die je moet inmasseren en later kan afwassen. Sindskort vind ik sheetmaskers een stuk makkelijker in gebruik. Voor mij geen geknoei in de badkamer meer! Je legt het masker op je gezicht en laat het ongeveer een kwartiertje “liggen”. Dit masker van Garnier ruikt echt ontzettend lekker waardoor je echt een kwartier aan het genieten en ontspannen bent. Als de tijd voorbij is haal je het masker er eenvoudig af en masseer je het serum in je huid. Ideaal in gebruik en een extra boost omdat dit masker echt ontzettend goed zijn werk doet.

Het verschilt natuurlijk per huidtype welke producten voor jou goed werken. Misschien nog goed om toe te voegen dat ik zelf een normale tot vette huid heb, en in de winter een wat drogere huid. Deze mix van producten doet bij mij wonderen en ik ben blij dat ik deze producten heb ontdekt. Ik hoop dat het delen van mijn ervaring jou kan helpen met de zoektocht naar de beste skincare producten die bij jou huidtype passen!

Laat bij vragen zeker een reactie achter en volg me op Pinterest om op de hoogte te blijven van mijn nieuwste blogs en pins. Bekijk hier meer berichten in de categorie Beauty.