creme

Ik kan uren in Rituals winkels rondhangen en wil alle producten ruiken, voelen en proberen 😉 Zo ben ik al eerder tot een favoriet product gekomen, namelijk de Rituals zelfbruiner (lees hier terug). Dit keer was ik op zoek naar een prettige, betaalbare gezichtsscrub die voor een gezonde glow zorgt. Als jij net als ik last hebt van een branderig gevoel, rode vlekjes en geen prettige ervaring bij gebruik van een gemiddelde gezichtsscrub, mis dan dit product zeker niet!

Wat zijn voordelen van de Rituals gezichtsscrub?

Prettig aanbrengen van product

Je hebt een kleine hoeveelheid van de scrub nodig. Het product smeert goed uit en bestaat uit minikorreltjes. Dit voelt in vergelijking met een normale scrub veel zachter en beter voor je huid aan. In andere scrubs zitten vaak grovere deeltjes verwerkt.

Deze gezichtsscrub bevat bamboedeeltjes die voor een goede reiniging zorgen en ook als exfoliator werken. Je hebt enkel lauwwarm water nodig voor gebruik.

Zuinig in gebruik

Je hebt niet veel nodig. Een klein pompje per keer is voldoende. Zelf gebruik ik de scrub gemiddeld eens per week, waardoor de tube heel lang meegaat.

Geen bijwerkingen zoals roodheid of irritatie

Ik ben ontzettend blij dat ik een scrub heb ontdekt die niet voor irritatie zorgt. Bij andere scrubs was mijn gezicht na gebruik zo rood als een kreeft en vlekkerig. Om je volledige skincare routine te doen is het zeker aan te raden om na de scrub ook een crème te gebruiken, maar dit is niet per se benodigd omdat je gezicht anders trekkerig of geïrriteerd zou aanvoelen.

Direct een glad en zacht gezicht

Na gebruik voelt je huid direct glad en zacht aan. Dit geeft een schoon en verzorgd gevoel. Ook is dit een perfecte basis voor je de rest van je skincare routine. Naar mijn idee komen andere verzorgingsproducten veel beter tot hun recht, ook brengt je make-up makkelijker aan.

Je gezicht straalt weer

Je hebt niet eens make-up nodig als je deze gezichtsscrub gebruikt. Zelf geloofde ik eerst niet zo in “de glow”, maar dit product heeft het tegendeel bewezen 😉 De scrub zorgt voor een gezonde frisse uitstraling. Hieronder zie je twee onbewerkte foto’s die ik maakte, met en zonder make-up zie je de glow en de gladde huid.

Zonder make-up na gebruik
Met make-up na gebruik

Gebruik in combinatie met andere producten

In combinatie met andere producten past deze scrub goed in mijn skincare routine en is de werking optimaal. Zo ben ik nu bijvoorbeeld het serum aan het testen uit dezelfde lijn.

Wat zijn nadelen van de Rituals gezichtsscrub?

Geparfumeerd product

In de scrub is parfum verwerkt. Al vind ik de geur subtiel en niet overheersend zoals andere producten van Rituals een sterke geur kunnen hebben. Het is wel een minpuntje, gezien parfums in producten vaak wat minder goed zijn voor je huid.

Rituals scrub

Zoals je al merkt, ben ik fan en is dit product toegelaten tot mijn skincare routine 🙂 Het is een betaalbaar product en doet zijn werk goed. Wat is jouw favoriete skincare product?