one two free

Het afgelopen jaar heb ik veel geëxperimenteerd met skincare producten. Van betaalbare tot duurdere crèmes, zachte serums tot scrubs en zelfbruiners: ik heb vanalles ontdekt. Hier lees je mijn favoriete skincare producten bijvoorbeeld. Sinds een tijdje heb ik een nieuw set aan dag- en nachtcrème ontdekt die ik graag met je deel!

Mijn One Two Free review

Ik moet eerlijk bekennen dat de uitstraling me aantrok, ik ben gek op roze en de potjes zien er vrolijk uit. Zo stond ik in de Douglas en viel mijn oog op de lijn van One Two Free.

One Two Free Ultimate Glow Cream

Een hele mond vol, maar als eerste heb ik de One Two Free Ultimate Glow Cream getest. Dit is een dagcrème die, zoals de naam al aangeeft, voor een mooie glow zorgt.

Voordelen van de One Two Free Ultimate Glow Cream

De crème is geschikt voor een super gevoelige huid, dat past perfect bij mijn huid. Dit voorkomt irritaties, zoals rode vlekken die ik kreeg van andere skincare producten. Er is peer in verwerkt, wat de crème heel zacht op je gezicht laat aanvoelen en een prettige geur met zich meebrengt. Het ruikt gelukkig niet naar peer, dat vind ik zelf heftig. Het ruikt juist zacht en fris. Ik vind de dagcrème vooral lekker voedend en daadwerkelijk voor die mooie glow zorgen. De One Two Free Ultimate Glow Cream is voor alle huidtypes geschikt. Dit vind ik zelf ook een fijn voordeel, gezien ik zelf een gecombineerde huid heb.

+ Geschikt voor alle huidtypen

+ Geschikt voor een zeer gevoelige huid

+ Zacht en direct voedend

+ Zorgt voor een glow

+ Fijne geur

Nadelen van de One Two Free Ultimate Glow Cream

Doordat ik ook vette huidzones op mijn gezicht heb, is het het nadeel van de crème dat de huid naarmate de dag vordert wat teveel gaat glimmen. In combinatie met een gezichtspoeder is dit aardig te voorkomen, maar zonder make-up vind ik mijn voorhoofd bijvoorbeeld in de middag net wat té glowy. Sinds ik op deze zone wat minder crème aanbreng, is dit gelukkig al een stuk beter.

Daarnaast heeft de crème veel algemene fijne eigenschappen, zoals hydratie. Het was voor mijn gezicht fijn geweest als er ook een werking in zat om wat acne te voorkomen en te verminderen. Gezien er wel parfum in is verwerkt, is dat een minpuntje voor acne. Echter geniet ik van de zachte geur en samensmelting met mijn gezicht, dus kan ik de nadelen wel relativeren 😉

– Voor vette huidzones minder geschikt
– Geparfurmeerd
– Geen extra voordelen zoals acne voorkomen

One Two Free Overnight Glow Cream

Uiteraard gebruik ik ook een nachtcrème als aanvulling op de dagcrème. Eerder had ik vaak verschillende skincare merken en soorten producten die ik met elkaar combineerde. Nu probeer ik zoveel mogelijk bij dezelfde lijnen en merken te blijven, zodat producten elkaar versterken. Daarom ben ik na een tijdje ook overgegaan op de One Two Free Overnight Glow Cream.

Voordelen van de One Two Free Overnight Glow Cream

De nachtcrème werkt kalmerend. Voor mij heel passend voor een gevoelige huid. Zeker na het dragen van make-up, weersinvloeden, warme douche e.d. kan mijn huid aan het einde van de dag wel wat extra verzorging gebruiken.

Hier zitten hyaluronische zuren in verwerkt, waarvan ik weet dat dit voordelen voor mijn huid biedt. Ook is er een olie in verwerkt, namelijk die van lavendel. Ondanks dat ik niet van lavendel houdt, voel je dat er een olie in de crème is verwerkt. Gelukkig ruikt ook deze glow cream lekker fris en zacht, niet naar een overheersende geur als lavendel. Door de combinatie van olie en crème voelt de substantie heel lekker aan, als een echte glow in plaats van een “vieze” vettige nachtcrème waar ik ook ervaringen mee heb. Daardoor trekt de Overnight Glow Cream snel in.

+ Kalmerende werking
+ Extra ingrediënten
+ Fijne substantie
+ Trekt snel in

Nadelen van de One Two Free Overnight Glow Cream

Over nadelen heb ik echt lang moeten nadenken. Ik denk namelijk dat ik deze versie nog liever gebruik dan de dagcrème. Nadeel is dat hier ook parfum in is verwerkt. Ik hoor vaak dat dit niet zo goed is voor je huid. Echter kan ik, zeker aan het einde van de dag, genieten van zo’n skincare momentje met heerlijke geurtjes. Verder vind ik beide crèmes aan de dure kant, maar wel de moeite waard! Gelukkig bestaan er ook kleinere varianten om eerst te kijken of je de producten fijn vindt.

– Geparfumeerd
– Prijzige crèmes

Ook zijn er nog veel andere producten in deze lijn die ik ook nog eens wil uitproberen. Op naar meer fijne skincare ontdekkingen!