Rituals zelfbruiner bewerkt

Je kunt mij áltijd wakker maken voor een dagje strand. Zand tussen je tenen, blonde (en stugge) lokken door de zon en dat overheerlijke sunkissed gevoel. Helaas woon ik in Nederland en is het weer momenteel niet zo zomers. Toch wilde ik graag een zomers lookje en daarom ben ik op zoek gegaan naar een zelfbruiner. Ik had hier geen ervaring mee, en begon graag met een zelfbruiner voor je gezicht. Inmiddels gebruik ik een tijdje de zelfbruiner van Rituals, en hierbij deel ik graag mijn ervaring.

Update 2022: de zelfbruiner speciaal voor je gezicht is op dit moment niet meer te koop bij Rituals. Wel is de bodycream variant te koop, die kan je ook prima gebruiken voor je gezicht. Daar geldt onderstaande mening van mij ook prima voor 🙂

Voordelen van de Rituals zelfbruiner

Toevallig liep ik tegen deze zelfbruiner in de Rituals aan. Omdat ik goede ervaringen heb met producten van Rituals, was ik ervan overtuigd dat deze créme ook zijn werk ging doen. Dat is gelukkig zo, de gezichtsbruiner geeft een mooie bruine en natuurlijke glow en laat geen oranje of neppe look achter. Rituals heeft het voor elkaar gekregen om je het zomerse gevoel te geven door de heerlijke geur.

De gezichtsbruiner doe ik op na het douchen, en op de verpakking staat dat je het enkele minuten moet laten intrekken om je vervolgens aan te kleden. Ook moet je erop letten dat je direct na het aanbrengen je handen goed wast. Dit is prima te doen, en de Rituals zelfbruiner laat geen vlekken achter. Grappige is dat je na een minuut al resultaat begint te zien en na een nachtje slapen je echt wakker wordt met een mooie bruine look. Tot zover de voordelen op een rijtje:

+ Bruine en natuurlijke glow

+ Ruikt lekker

+ Trekt snel in

+ Direct resultaat

Fun fact: ik heb altijd gedacht dat zelfbruiners bruin van kleur zijn, maar deze crème is gewoon wit 🙂

Nadelen van de Rituals zelfbruiner

Als je op zoek bent naar een geschikte gezichtsbruiner, kan ik je deze zeker aanraden. Ik vind er ook wat minpunten aan zitten, dus die deel ik ook zeker met jullie.

Je hebt vrij veel van deze gezichtsbruiner nodig, daarom gaat de tube in gebruik best hard. Voor een blijvend resultaat moet je de Rituals zelfbruiner ook echt wel twee keer per week gebruiken. Dat vind ik niet heel erg, maar dat betekent wel dat je wat vaker naar Rituals moet gaan 😉

Daarnaast ruikt de crème heel lekker, maar tijdens het intrekken ruik je heeel af en toe een wat muffe geur, de “typische zelfbruinergeur”. Dit is gelukkig maar heel af en toe, en na het intrekken ook volledig weg gelukkig.

– Behoorlijk wat crème per keer nodig

– Voor een blijvend resultaat wekelijks aanbrengen

Tips bij het aanbrengen van een gezichtsbruiner

Bij mij wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen, dus ik ben blij dat ik de Rituals zelfbruiner heb ontdekt! Het is de bedoeling dat je de crème op een droog gezicht aanbrengt. Bij mij werkt het goed om dit na het douchen in de avond te doen. Voor gebruik reinig en scrub ik mijn gezicht, verwijder ik wat donshaartjes en epileer ik mijn wenkbrauwen, zodat mijn gezicht zo glad mogelijk is. Als mijn huid droog is breng ik eerst nog een dun laagje nachtcrème aan.

Als scrub gebruik ik ook een product van de Rituals, ook een favoriet die ik al jaren gebruik voor mijn gezicht:

Eventjes laten intrekken (en je handen wassen!) en daarna kan je gewoon een t-shirt aantrekken. Et voilà, een zomerse glow op je gezicht!

Dove Summer Revived

Als alternatief gebruik ik de Dove Summer Revived Bodylotion die je ook voor zowel je gezicht als lichaam kunt gebruiken. Dit is een bodylotion met zelfbruiner erin verwerkt. Deze ben ik gaan proberen toen ik erachter kwam dat de gezichtsbruiner van de Rituals uit het assortiment ging. Deze bodylotion is een handige 2 in 1 en vind ik zelf vergelijkbaar werken. Dove Summer Revived kan je in verschillende teinten kopen, zelf gebruik ik op dit moment de donkerste variant ondanks dat ik een vrij medium huid heb.

Hiervoor geldt hetzelfde: ik scheer en scrub voordat ik de bodylotion aanbreng voor het mooiste resultaat. Ik heb het idee dat dit vlekken voorkomt. Daarnaast smeer ik op droge plekjes zoals knieën en ellebogen eerst wat bodylotion. Hier gebruik ik – jawel weer rituals – deze producten voor:

Vergelijkbare tanning lotions
Er zijn heel wat alternatieven. Hier ben ik ook tevreden over. Deze variant lijkt wat meer op een olie.

Ook de variant van Biodermal is fijn om te gebruiken! Dat merk gebruik ik veel voor mijn skincare en reageert heel fijn op mijn huid.

Tot slot heb ik weleens een spray gebruikt. Ik vind zelf een lotion of olie het fijnste, maar een spray verdeelt wel weer mooi gelijkmatig. Ik gebruikte die van L’Oréal Paris:

Succes met het aanbrengen van jouw zelfbruiner! Hier lees je mijn ervaring met andere skincare producten die ik graag gebruik.