apple airpods

Sinds begin dit jaar zie je mij meer met AirPods in rondlopen dan zonder. Sinds ik ze heb gekocht gebruik ik ze graag voor telefoontjes, meetings, luisteren van muziek, podcasts en natuurlijk het bekijken van series en TikToks op mijn telefoon.

Waarom Apple Airpods 3?

Ik overwoog al erg lang om AirPods aan te schaffen, maar ik vond het eerlijk gezegd best prijzig. Zou het het wel waard zijn, wat als ze snel uit je oor vallen? En welk type AirPods vind ik dan fijn? Toen ik online begon te oriënteren, wist ik al snel dat de AirPods 2 het niet gingen worden. Ik vind het model niet zo mooi 😉 Ook is de oplaadtijd net wat korter én zijn de AirPods 2 niet waterbestendig.

Afgelopen zomer heb ik mijn AirPods 3 perongeluk in het zwembad laten vallen, en na enige tijd drogen in de zon deden ze het dezelfde dag weer goed. Dus het is maar goed dat ik destijds niet voor de AirPods 2 heb gekozen.

Dan bestaan er ook nog de AirPods 2 Pro. Je kunt het al zien aan de typen oortjes, die zorgen voor noise cancelling. Ze zitten net wat dieper in je oren. Ik heb erg getwijfeld tussen deze variant en de AirPods 3. Gezien ik al een noise cancelling koptelefoon heb voor focusmomenten, heb ik toch afgezien van AirPods met noise cancelling. Ook zijn de AirPods 2 Pro een stuk duurder. Stiekem vind ik ook deze variant weer een stuk minder mooi.

Uiteindelijk heb ik daarom gekozen voor de Apple AirPods 3 versie. Goed om te weten dat ze wel met oplaadcase worden geleverd, maar niet met oplader. Daarom heb ik een losse oplader besteld, maar ik had achteraf ook de oplader van mijn telefoon kunnen gebruiken.

Daarnaast zijn er verschillende oplaadcases te kiezen. Ik heb dus gekozen voor een “gewone” versie, je kunt eventueel ook kiezen voor een draadloze oplader van Apple.

Apple AirPods 3 ervaring

Sinds ik een draadloze noise cancelling koptelefoon én deze AirPods gebruik, kan ik niet meer zonder. Ik gebruik ze echt elke dag. Gezien ik ook een MacBook heb en ze automatisch verbinden en switchen tussen de apparaten, merk ik niet eens meer dat ik ze inheb. Bij deze de voor- en nadelen nog even voor je op een rijtje:

Voordelen Apple AirPods 3

+ Waterbestendig
+ Prima oplaadtijd
+ Gemiddelde geluidskwaliteit
+ Compact model (persoonlijke smaak)
+ Meer keuze uit opladers

Nadelen Apple AirPods 3

– Geen noise cancelling
– Duurder dan de AirPods 2
– Mindere geluidskwaliteit dan AirPods 3

Ik vind zelf de Apple AirPods 3 dan ook een perfecte middelmaat. Ik heb ze zelf besteld op Bol.com. Uiteraard heb ik daar een roze hoesje bij besteld 🙂

Mocht je nog twijfelen, succes met je keuze!