haarproducten

Haarproducten: loop een willekeurige drogist of winkel in en je weet niet meer waar je moet beginnen. Met een breed scala aan typen, merken en soorten kan je soms gewoon niet meer kiezen. Ik schreef al eerder een blog over het snelle groeien van mijn haar, en in dit artikel vertel ik je graag welke haarproducten voor mij goed werken!

Haarproducten voor wassen

Als eerste gebruik ik graag de volumeshampoos van Andrélon, zoals de Volume & Care shampoo. Ik ben zelf wat minder fan van de Verrassend Volume shampoo, gezien deze je haar wat stugger maakt. Dat is fijn om volume te creëren, maar de punten voelen dan wat minder soepel en glad aan. Daarom vind ik alle combinaties met hydratatie een perfecte balans: een volumeboost én gladheid in de punten. Ik gebruik al jaren Andrélon en ben nog altijd fan.

Af en toe wissel ik af met een milde shampoo van Eucerin, die fijn werkt voor een gevoelige hoofdhuid. Gezien ik soms last heb van roos, verzorgt en kalmeert deze shampoo mijn hoofdhuid en vermindert dit de jeuk.

Verder ben ik aan het experimenteren met shampoobars, maar ben ik nog in een testfase 😉 Dus als je aanraders hebt, laat het dan zeker weten!

Zo’n 1 x in de maand gebruik ik mijn favoriete haarmasker van L’Oréal Paris Elvive. Dit masker ruikt heerlijk en geeft mijn haar de extra verzorging die het op dat moment nodig heeft.

Na het wassen en een eventueel haarmasker sluit ik af met een verzorgende conditioner, waarbij ik altijd voor glans en hydratatie kies. Oil & Care en vergelijkbare conditioners van Andrélon met wat olie doen wat ze beloven – en gebruik ik al jaren.

Overigens gebruik ik na een paar dagen graag een droogshampoo. Hierbij vind ik het aanbod van Andrélon juist níet fijn werken en mijn haar juist enkel verzwaren. Over de droogshampoos van Batiste ben ik daarentegen juist erg enthousiast! Vooral de typen die voor extra volume zorgen. Ze ruiken bovendien heerlijk! Wel moet je je haar na gebruik goed borstelen, anders zie je nog een wat witte gloed.

Haarproducten voor drogen

Ik was mijn haar gemiddeld twee keer per week, en droog het meestal 1 x aan de lucht en 1 x met de föhn. Beide keren verzorg ik mijn haar na het wassen met een haarolie.

Als ik het haar ook föhn en style, gebruik ik een heat protector die direct ook een föhnspray is. Hiervoor gebruik ik ook graag de volumelijn van Andrélon.

Sindskort gebruik ik na de föhnspray ook een mousse. Die van Wella Volume is mijn favoriet.

Bij het kammen van nat haar zorgt mijn tangle teezer dat het haar minder beschadigt.

Als ik mijn haar niet droog met een hittetool, kam of borstel ik mijn haar niet na het wassen.

Haarproducten voor stylen

De droog haarproducten gebruik ik ook altijd voor het stylen (ook zonder wassen van tevoren). Dit zijn mijn favoriete haartools:

Haarföhn met opzetstuk
Uiteraard een föhn, waar ook een koude functie op zit. Die gebruik ik altijd na het drogen om zo voor extra glans te zorgen.

Krulborstel met twee borstels
Daarnaast natuurlijk mijn favoriete krulborstel van BaByliss die voor een mooie coupe zorgt en je haar direct polijst. Ik vind twee opzetstukken fijn werken, voor een wat grover en wat strakker effect in je haar. Bij lang haar vind ik de zachte tandjes niet fijn werken, maar juist de wat hardere wel waardoor je haar niet gaat klitten tijdens het stylen. Ik ben al jaren fan van deze krulborstel.

Ook heb ik sinds kort een stijltang, waar je ook krullen mee kunt maken. Het zelf instellen van de temperatuur is voor mij een must. Deze heb ik van Bol.com.

Haarverzorging

Verder maak ik af en toe nog gebruik van haarlak of anti-klit spray. Op het gebied van haarlak heb ik recent ontdekt dat ik de haarlak van Wella erg lekker vind ruiken en goed en lang werkt. Ook is deze goed uit te borstelen. De wat goedkopere variant werkt prima, maar de luxere variant vind ik zeker beter.

Als mijn haar droog of moeilijk doorkambaar is, spray ik er soms nog wat anti-klit spray in. Favoriet is hierbij een repair spray van Schwarzkopf.

Wat werkt voor jou?

Lekker proberen totdat je tevreden bent over een haarproduct wat past bij jouw haartype. Ook ontdek ik nog regelmatig nieuwe producten die eerdere favorieten vervangen. Er is genoeg keus, ook op het gebied van prijs, formaat en milieuvriendelijkheid. Heb jij favoriete haarproducten? Laat het dan zeker weten in de comments!

Lees hier meer over kapsels & haar: