Stralend gezicht

De Charlotte Tilbury highlighter én de Charlotte Tilbury Contour stick heb ik zó vaak voorbij zien komen op TikTok. Ondanks dat ik best wat geld kan uitgeven aan make-up en skincare, vond ik ruim dertig euro voor één product echt te gek. Ik werd achtervolgd met advertenties en voor ik het wist had ik de producten in huis. Vandaag laat ik je zien hoe de producten eruit zien en of dit je geld waard is!

De Charlotte Tilbury Highlighter

Als eerste heb ik de highlighter getest. Ik heb een tijdje terug een vloeibare highlighter van de Kruidvat getest en ook vaak bij make-up schappen verschillende highlighters op mijn hand gesmeerd. Toch vond ik de producten niet goed blenden en te “glitterig”.

De Charlotte Tilbury highlighter kon ik wél egaal aanbrengen en blende makkelijk in mijn gezicht. Ik gebruik daarvoor een beautyblender die ik licht vochtig maak. Het product is sterk geconcentreerd, dus je hebt maar een klein beetje nodig bij het aanbrengen. Je kunt de dop eenvoudig openschuiven, knijpt licht in de tube en dan komt er wat highlighter uit het kussentje in de stick. Dan zet je wat zachte stippen op de plekken die je wilt highlighten (bijvoorbeeld je jukbeenderen) en daarna draai je de schuifdop makkelijk weer dicht.

voorbeeld charlotte tilbury highlighter
Onbewerkte foto met de producten

Door de sterke concentratie is het belangrijk dat je niet teveel gebruikt, anders krijg je wel een wat nep en glimeffect. Bij de juiste dosering (met de schuifdop) zie je een perfecte hoogglans die de hele dag blijft zitten!

Het is een kleine tube: er zit 12 ml aan highlighter in. Je hebt niet veel nodig per keer, echter hadden de tubes wel iets groter van mij mogen zijn. Maar ik gebruik het ook veel 🙂

De highlighter is verkrijgbaar in diverse tinten. Ik heb zelf de “spotlight”. Je hebt ook de “peachgasm” en de “pinkgasm”, waarbij dit zoals de naam al doet vermoeden producten zijn met een tint erin. Omdat ik zelf ook blush gebruik, vind ik dat niet nodig.

De Charlotte Tilbury Contour Wand

Daarnaast heb ik de contourstick gebruikt, die goed matcht met de highlighter. Ook deze stick is in verschillende varianten te verkrijgen: een lichte en een donkere tint. Ondanks mijn gemiddelde tint heb ik voor de donkere gekozen. Verder werkt dit product hetzelfde bij het aanbrengen als de highlighter.

Ik ben zelf groot fan van deze contour! Als je op zoek bent naar een natuurlijke bruine tint, dan is deze contour heel fijn. Je ziet bij veel contour- of bronzerproducten dat er een oranje tint in naar boven komt. De kleur is mooi bruin, niet oranje.

Ook dit product is heel eenvoudig in te blenden met je gezicht. Bovendien was je de producten er eenvoudig weer van af. Ook blijft het de hele dag door wel goed op de juiste plek zitten.

Ik ben oprecht onder de indruk van de Charlotte Tilbury producten en kan niet wachten om weer eens een product uit te gaan proberen!

Voordelen

+ Egaal en natuurlijk effect
+ Blend makkelijk in
+ Zuinig in gebruik
+ Blijft goed zitten

Nadelen

– Vrij kleine tube
– Vrij prijzig

Tips voor het aanbrengen

Zorg voordat je deze make-upproducten gebruikt op een schone, verzorgde huid. Dan creëer je een prachtige glow. Ik doe dit altijd door mijn gezicht vooraf te scrubben met mijn favoriete gezichtsscrub (daar lees je hier meer over). Na de scrub verzorg ik mijn gezicht met mijn dagcrème, waar ook een glowy effect in zit verwerkt. Zo komen je highlighter en contour goed tot hun recht en blijft het lang zitten.

Goedkope highlighters

Als je op zoek bent naar goedkopere vloeibare highlighters, zijn er een aantal opties om uit te kiezen. Enkele populaire merken zijn de NYX Professional Makeup Born to Glow Liquid Illuminator en de L’Oreal Paris True Match Lumi Liquid Glow Illuminator.

Goedkope countoursticks

Als je wat minder wilt betalen, zijn er ook goedkopere varianten. Zo is de NYX Professional Makeup Wonder Stick een budgetvriendelijke contour stick. Ook de L’Oréal Paris Shaping Stick doet prima werk!

Welke highlighter en contour gebruik jij? Laat het weten in de reacties!

Hier lees je meer reviews: