zonnebrand voor gezicht

De zon schijnt volop, dus alle zomerse outfits, zonnebrillen en hangmatjes komen weer tevoorschijn. Tijd om je huid te beschermen tegen te zon! Ook al heb je misschien al eens onder de zonnebank gelegen of gebruik je zelfbruiner, het is altijd goed om je huid te beschermen.

Vooral je gezicht heeft extra aandacht nodig, omdat je gezicht nu eenmaal veel straling ontvangt. Bovendien is de huid op je gezicht heel anders dan de huid op andere plekken, denk hierbij alleen al aan de dikte van de huid. Zonnebrand voor je gezicht is daar perfect voor.

Zonnebrand op je gezicht?

Ik smeerde mijn “gewone” zonnebrand eerst altijd op mijn gezicht, maar ik kreeg vaak last van acne, geïrriteerde plekjes of een vettig gezicht van de crème. Daarom ben ik speciale zonnebrand voor gezicht gaan gebruiken, wat dit allemaal voorkomt. Ook heb ik door dit gebruik juist een veel stralendere huid gekregen, zonder te glimmen! En dat is met mijn vette huidtype toch best een uitdaging 😉

Met zoveel verschillende zonnebrandproducten op de markt, wordt het je best lastig gemaakt om een geschikte zonnebrand voor je gezicht uit te kiezen. Een lijstje met populaire zonnebrandproducten is dan handig, zodat ook jij kunt ontdekken wat bij je past! Check hieronder de soorten, prijzen en voordelen.

6 x populaire zonnebrand voor je gezicht

Zelf heb ik de Biodermal variant al veel gebruikt, die is ook relatief betaalbaar én parfumvrij.

Ik ben op dit moment de La Roche Posay aan het proberen, omdat ik dat met mijn huidtype graag wilde proberen. Die vind ik zelf ook erg fijn!

ProductSPFTypePrijsVoordelen
La Roche-Posay50Gel-crème€€– Bevat natuurlijke ingrediënten
– Geschikt voor de gevoelige huid
Clinique Superdefense CC Cream30Getint€€€– Geeft een subtiele tint en egaliseert
– Voorkomt vroegtijdige veroudering
Garnier Super UV Over Make-Up Spray50Spray – Aanbrengen over evt. make-up
– Niet vet of glimmend
CeraVe Facial Moisturizing Lotion50Lotion– Hydrateert goed
– Direct een dagelijkse moisturizer
Biodermal Gezicht30+Crème– Parfumvrij
– Zeer waterresistent
EltaMD UV Clear Broad-Spectrum SPF 4646Crème€€€– Speciaal voor gevoelige huid
– Vermindert roodheid
– Kalmeert de huid

Probeer het uit

Het is uiteraard volledig persoonlijk wat je wel fijn vindt en niet. Probeer het ook eens uit! Vergeet niet om altijd zonnebrandcrème royaal aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen voor de beste bescherming van je gezicht tegen de zon. Geniet ervan 😉

Hier lees je meer reviews die je misschien ook interessant vindt: