podcast thumbnail

Er zijn behoorlijk wat podcasts op Spotify te vinden. Toen de podcasts populair werden, was ik er in eerste instantie niet zo van. Met name voor lange podcasts had ik het geduld niet en luisterde ik ze vaak niet af. In de afgelopen periode wilde ik het graag een nieuwe kans geven en heb ik de wereld van podcasts herontdekt.

Laat ik het zo zeggen: ik zit veel meer op TikTok dan ik podcasts luister, maar ondanks dat vind ik het af en toe heel fijn om even weg te dromen met een podcast. Dat doe ik graag tijdens een wandeling, in de trein óf tijdens het lakken van mijn nagels 🙂 Inmiddels heb ik een paar favoriete podcasts op Spotify gevonden die ik in dit blog graag met je deel!

Podcasts op Spotify: mijn favorieten

#Wat Ik Wou Dat Ik Wist Podcast

Ik trap af met de Wat Ik Wou Dat Ik Wist Podcast van Kelly, en zoals zij zelf zegt is dit dé podcast voor twintigers die net als Kelly zelf hun weg door het leven proberen te vinden. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar Kelly maakt heerlijk luchtige en vlotte podcasts die ik de moeite waard vind om te luisteren!

Ze heeft de podcast vaak opgesplitst in verschillende delen, waarin ze naast de wat diepgaandere content ook leuke feitjes en de nieuwste roddels deelt. Ze sluit vaak af met een challenge. Altijd weer leuk om te luisteren en vaak herkenbare onderwerpen gezien ik zelf ook een twintiger ben!

wat-ik-wou-dat-ik-wist-podcast

#De Avocado Generatie Podcast

Zet drie kletsende vloggers bij elkaar die ook nog eens alle drie gek zijn op avocado’s – en De Avocado Generatie Podcast is geboren. Lotte, Sarah en Laura ken ik alledrie als YouTuber en dat maakt het extra leuk. In de podcast kletsen Lot, Saar en Lau gezellig over van alles wat millenials bezighoudt. Van tevoren plaatsen ze stellingen op het Instagram-account, waardoor je als luisteraar ook wordt betrokken. In de podcast gaan ze ook in op de uitkomst van de stellingen en de stemmen die ze binnenkrijgen in hun Instagram stories.

Instagram De Avocado Generatie

Doordat zij alledrie hun mening hebben maakt dit een heel gezellig kletsuurtje en ik ben dan ook blij dat ik deze podcast heb ontdekt. Ik vind dat ze alles heel goed kunnen verwoorden en altijd netjes meningen met respect behandelen. Goed bezig!

#Sarah’s Stories

Sarah heeft sindskort ook een eigen podcast: Sarah’s Stories. Ik volg Sarah ook op Instagram en ik vind het heel tof dat ze ook haar eigen podcast is gestart. Ze heeft de gave om iets heel rustig uit te leggen en goed te verwoorden, waardoor haar boodschap goed tot zijn recht komt. Ondanks dat ik helemaal niet houd van zweverige dingen, gaat Sarah in op onderwerpen als hoogsensitiviteit, persoonlijke ontwikkeling en het maken van keuzes en geeft het mij vaak nieuwe inzichten. Ze neemt je op een fijne manier mee in haar innerlijke belevingswereld en laat daarmee zien dat ze een echte podcast-ster is!

#The Best Social Podcast

Een podcast die ik wat minder vaak luister, maar wel heel leuk vind, is The Best Social Podcast. Zoals de naam het al aangeeft is dit een podcast over social media. Wat ik het leuke vind aan deze podcast is dat ze gasten uitnodigen die ze hun verhaal laten doen en met hen het gesprek aangaan. Verhalen van influencers die groot zijn geworden dankzij social media, maar ook hoe mensen tegen social media in het algemeen aankijken, wat de achtergrond is van ons socialmediagedrag en alle trends en bijzondere content die gedeeld wordt, vind ik erg interessant om te volgen. Zo heb ik deze met gast Peter – die ik ken van social – eens geluisterd:

Peter Nauts podcast

#Omdenken Podcast

De laatste podcast is de Omdenken Podcast, waarbij Berthold openhartige gesprekken voert met gasten. Als ik zin heb in content met diepgang, dan klik ik deze graag aan. Het is heel mooi om te zien dat Berthold samen met zijn gast een probleem tot in de puntjes uitspit een een probleem kan “omdenken”. Met behulp van deze podcast leer je heel veel over mindset en is dit een toppodcast om eens te luisteren. En zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, kan dat echt over allerlei onderwerpen gaan:

Omdenken afleveringen podcast

Zoals je ziet is dit een mix van content met gezellige vriendinnenbabbels, millenial struggles, mindset en socials. In mijn ogen een perfecte combi, al kan ik nog wel een aantal tips gebruiken omdat er zoveel aanbod aan podcasts op Spotify is. Dus als jij nog aanvullingen hebt, laat het dan zeker weten in de reacties!