Lezen

Als je op zoek bent naar een echte boekenverslinder, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Helaas zijn in deze bijzondere tijden de bibliotheken dicht, maar normaliter ben ik er wekelijks te vinden om vervolgens een uurtje later met een grote stapel spannende thrillers onder mijn arm weer naar huis te gaan. Uiteraard kan je ook boeken bestellen, lenen en lezen op e-readers, maar voor mij is een bezoekje aan de bibliotheek een echt ontspanningsmoment en kan ik niet wachten om weer te gaan als het kan.

Op wat gezellige romannetjes na, ben ik groot fan van spannende thrillers. Vooral literaire thrillers en psychologische thrillers zijn mijn favoriet en die kan ik écht in twee uurtjes uitlezen. Gelukkig heb ik nog een aantal spannende thrillers in huis en lees ik die gerust nog een keer. In dit blog deel ik graag mijn favoriete spannende thrillers die je in één avondje uitleest!

Dit zijn naar mijn mening de beste thrillerschrijvers:

  • Karin Slaughter
  • Helen Vreeswijk
  • Esther Verhoef
  • Suzanne Vermeer
  • Linda van Rijn

Hun mooiste pareltjes deel ik daarom sowieso graag met je – weet dat als je een van hun namen op een boek ziet staan je eigenlijk altijd goed zit 🙂 Ook heb ik nog een aantal andere spannende thrillers opgenomen, onderaan de blog vind je een totaaloverzicht!

1. Kraamhulp van Esther Verhoef

Op de boeken van Esther Verhoef ben ik verlíefd – die vind ik echt heel goed. Kraamhulp is zo’n voorbeeld dat je tenenkrommend doorleest en is dan ook mijn absolute favoriet! Je leest vanuit drie personages en die komen levensecht over. Zelf vind ik het altijd leuk als er een personage in het boek is dat vanuit politie-ogen kijkt en je die wereld ook meekrijgt. Ik kon het boek niet meer wegleggen. Meer ga ik er niet over zeggen 😉

2. Lieve mama van Esther Verhoef

Als ik deze cover zie dan weet ik direct weer waar dit boek over gaat. Een boek waarbij niets gewoon is en er lekker veel gebeurt waardoor je de wereld om je heen even vergeet.

3. Gespleten van Karin Slaughter

Het boek Gespleten van Karin Slaughter is een typisch voorbeeld van een spannende thriller die je niet meer kunt wegleggen. Omdat Karin vaak met verschillende verhaallijnen door elkaar heen werkt, moet je ook bij het lezen van dit boek heel scherp blijven om de verhaallijnen zelf aan elkaar te kunnen koppelen en op zoek te gaan naar de ontknoping. Ondanks dat ik al heel wat thrillers heb verslonden, verrast Karin je áltijd met een goed plot.

4. Leugens van Helen Vreeswijk

Helen werkte zelf bij de Recherche, en dat maakt het levensecht. In de boeken van Helen lees je dan ook vaak met een personage vanuit de politie mee, wat ik erg interessant vind. Leugens heb ik al een paar keer gelezen en vind ik nog altijd erg goed!

5. De Stalker van Helen Vreeswijk

Zoals de naam van het boek al verraadt, wordt je volledig meegenomen in de wereld van stalking. De angst die hierbij komt kijken voel je op iedere bladzijde en dit maakt het spannend. Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek las, maar het is me wel bijgebleven dat ik er natuurlijk weer volledig naast zat wie de stalker was. Onvoorspelbaar!

6. Het Paradijs van Suzanne Vermeer

Boeken van Suzanne Vermeer zijn perfecte vakantieboeken, ze zijn ook altijd typisch zomers of typisch winters. Het Paradijs is me bijgebleven, omdat je als lezer wordt meegenomen in het verhaal van een moeder dat op zoek gaat naar haar zoon die op vakantie is en plots niets meer van haar laten horen. Je begint je als lezer ook echt zorgen te maken en daarmee is ook deze parel levensecht beschreven.

7. Winterberg van Suzanne Vermeer

Testament – nalatenschap – ruzie: drie woorden om dit boek te omschrijven en waarbij je al verwacht dat daar ook echt wel een verhaal van te maken is. Dit boek leest vlot weg en een topper om even lekker te ontspannen.

8. Noorderlicht van Suzanne Vermeer

Een aanrader voor een (winter)vakantie is Noorderlicht, want dit boek gaat over een groep vrienden die een rondreis maken door Noorwegen. Een meeslepend boek en een echte winterthriller.

9. Zeezicht van Linda van Rijn

Als ik Linda van Rijn op een boek zie staan dan weet ik ook meteen dat ik goedzit. Ook dit zijn typische vakantieboeken en ook vaak in vakantiesferen geschreven. In de thriller Zeezicht kan je de zoute zee ruiken en vergeet je dat je op je eigen bank zit.

10. Bestemming van Bonaire van Linda van Rijn

Bestemming van Bonaire wil ik je ook niet onthouden en neemt je mee naar een tropisch eiland. Een zonnige thriller, maar waarbij raadsels en zwarte gebeurtenissen niet uitblijven.

11. Toen het donker werd van Simone van der Vlugt

Deze is heel lang geleden voor mij, maar wel een ingrijpende thriller die je bijblijft. Je leest mee hoe iemand verstrikt kan raken in gokschulden en hoe dit effect kan hebben op een gezin. De titel geeft al wel aan dat dit boek een duistere kant heeft – en dit is meesterlijk beschreven.

12. Femme Fatale van Anja Feliers

Ik sluit af met Femme Fatale, een boek dat ik zelf net gelezen heb. Maar liefst meer dan 300 pagina’s, en alle 300 evengoed. Ik kende deze schrijver nog niet, maar als je thrillerfan bent dan vind je dit boek ook super. Ook dit boek bevat allerlei verhaallijnen door elkaar, wat ik zelf altijd heel fijn vindt lezen. Dit maakt dat je echt moeite moet doen om een raadsel op te lossen waardoor je je echt in een boek kunt verdwijnen. Ook na het lezen ben je echt nog even onder de indruk, vandaar dat ik deze thriller absoluut met je wil delen!

Ondanks dat ik mijn vrije tijd prima kan vullen met social media en heel wat TikToks en Pins kan doorswipen op een avond, is even offline met een boek voor mij ook echt genieten, en zoals je misschien wel merkt zou ik nog wel 20 favorieten kunnen aandragen.

Ik ben dan ook heel benieuwd of je voor mij nog tips hebt – en hopelijk heb ik jou kunnen helpen aan echte aanraders vanuit mijn eerlijke mening!

Lees hier meer boekreviews: